A saját fülemmel hallottam, ahogy értékesítési vezetők oktatják az újoncokat arról, hogy mitől jó értékesítő valaki! Ha most azt hiszed, hogy azért, mert nem vagy dumagép, és nem fog menni az eladás emiatt, akkor TÉVEDSZ! Ha úgy érzed, a megjelenéseddel van a legfőbb probléma, akkor is TÉVEDSZ (de azért dolgozz rajta). Nem tehetsz arról, hogy ezekkel tömik a fejedet! A sikertelenség legfőbb okait itt találod meg! Lássuk!

1. Nem mersz kockáztatni

Félsz az esetleges bukásoktól? HAHHAHHHA! Pedig lesz! Rengeteg lesz! Ez is olyan mint a tőzsde! A 4 az nem egyenlő 2+2, hanem 5-1! Aki nem kockáztat, sosem fog nyerni! Mozdulj ki a kényelemből, és vállald be, hogy lesz bukta, de a siker édesebb lesz! Ahogy pedig fejlődsz, úgy egyre több lesz a siker!

jmdgknonv4c-austin-neill.jpg

“A biztonság iránti vágy tönkretesz minden nagy és nemes elhatározást” – Tacitus

2. Stresszelsz a piti szarságokon

Ha valami stresszes, akkor az az értékesítés! A teljesítmény, a folyamatos pörgés, az ügyfelek cseszegetnek éjjel-nappal, a családodra olykor nincs idő. Megnyugtatlak! Vannak olyanok is a szakmában, akik nem stresszelnek! INKÁBB ÉHENHALNAK! Itt csak a teher alatt hajlik a pálma! Nem jön össze egy-egy üzlet, plusz lemondanak egy tárgyalást, aztán megáll az autód, és miközben segítséget akarsz hívni, lemerül a telefonod! Nos? Az alábbi személyiségtesztet brit tudósok fejlesztették ki, amikor a papucsállatkák nemi életét tanulmányozták! Neked is segíteni fog! Szóval megállt az autód…

Ha az 1-es vélasz a befutó nálad, akkor NE válaszd az értékesítést!
UPDATE: a többi eredményt az Oxfordról küldik! Számítás alatt van…

3. Akkora az egód mint a Trump Tower 

Gyakran hiheted, hogy az értékesítők egoista, beképzelt barmok! Néha igaz is! Rám is! De csak néha… 😉 A lényeg, hogy az üzletben félre kell tenni az egót! Rádvágták a telefont? Hívd a következőt! Nem kötöttek veled üzletet? Menj, tárgyalj a következőnél! Nem a Tiéd lett most a legtöbb eladás? Csináld úgy, hogy a következő időszakban a Tiéd legyen! Tedd félre az egót, ne vedd magadra a szarságokat, csak tedd a dolgod! Ha fáj az elutasítás, és nem bírsz veszíteni, akkor NE válaszd az értékesítést!

4. Mindent feladsz 1 hét után

Kitartás, kitartás, kitartás! Michael Keaton is ezt tolja a képünkbe, miközben Az alapító c. film trailerében beszél a sikerről! Ja, a film, a Meki alapításáról szól! Érdemes megnézni! Ha Te hosszú távra tervezel az értékesítésben, akkor tarts ki emellett, és hagyd, hogy egy hatalmas ügyfélköröd alakuljon ki! Ezt nem lehet úgy csinálni, hogy ma elkezded, holnap abbahagyod! Én is ma egész nap tárgyaltam, most 21:32 van, és írom ezt a posztot! De ilyenkor eszembe jut a kedvenc idézetem Van Gogh-tól:

“Ha megszólal benned egy hang, hogy “Te nem tudsz festeni” – akkor csak fess nyugodtan tovább, és a hang el fog hallgatni.”

5. Rettegsz a változástól

Ahogy az ügyféligények változnak, úgy kell neked is változnod! Ahogy a technológiák változnak, úgy kell lépést tartanod velük (de inkább előttük járnod)! A hatékonyságodat nem tudod másképpen fejleszteni, minthogy a változásokkal együtt változol Te is! Ha inkább a “régijódolgok”, valamint a “jártutatjáratlanranecseréld” elvek szerint élnél, akkor NE válaszd az értékesítést!

keep-calm-because-everything-changes-1.png

Természetesen van lehetőséged nap mint nap fejleszteni ezeket a területeket, ahogy például én is csinálom! Ha koncentrálsz az önfejlesztésre, akkor jön az eredmény is! Sok sikert! 🙂

Bullshit helyett...

INGYENES E-BOOK!

Töltsd ki neved, és email címed, hogy azonnal megkapd a 8 Dolog, Ami Megöli Az Üzleted e-bookot!

Gratulálok! Sikeresen feliratkoztál!