Eljött az idő, hogy folytassuk a melót!

A tárgyalásról külön könyveket írnak, és itt is még többször elő fog fordulni, de néhány fontos pontját összeszedem Neked egy többrészes sorozatban, hogy tudd, mik azok az elemek, amik sikeresebbé tesznek Téged!

bbqlhcpvuqa-alejandro-escamilla.jpg

1. A PONTOS ÉRKEZÉS

Fontos erről beszélni! Annyi de annyi olyan kókler van, aki fogja magát, és csak úgy szimplán ELKÉSIK A TALÁLKOZÓRÓL! Könyörgöm! Döntsd el, hogy kinek fontos az üzlet! Gondolj vissza mindig arra, milyen nehéz volt megszerezni azt az időpontot! Érkezz pontosan, és az ügyfeled szemében egy precíz partner képét fogod kelteni, akinek FONTOS A VELE VALÓ TALÁLKOZÁS!

2. A MEGJELENÉS

Én hiszek abban, hogy a mai trendek már nem arról szólnak, hogy minél feljebbvalónak mutatod Magad, annál sikeresebb tudsz lenni! Öltöny, nyakkendő, drága óra = siker? Szerintem:

MINÉL INKÁBB AZONOSULNI TUD VELED AZ ÜGYFÉL, ANNÁL NAGYOBB AZ ESÉLYED A SIKERRE!

Nem az én tisztem, hogy stílusleckéket adjak, de mérlegeld az ügyfeled a megszerzett információk alapján, és azoknak megfelelően öltözz fel, válassz kiegészítőket! A klasszikus üzleti megjelenés a magas beosztású tárgyalópartnereknél nagyon jó választás, de a hétköznapi embereknél válaszd inkább a smart casual vonalat! Kis érdekesség ehhez!

3. AZ ELSŐ BENYOMÁS

AZ ELSŐ BENYOMÁS 7 MÁSODPERC ALATT ALAKUL KI! Ennyi időd van, hogy pozitívan indulj! A testtartásod és járásod legyen határozott, akárcsak a kézfogás! Nagyon fontos!

Egy lagymatag kézfogás egy félig felmelegített fagyasztott pizzához hasonlít!

Nézz az ügyfeled szemébe, mutatkozz be, és közben fogj kezet határozottan! AMI PEDIG SZEMÉLYES MEGGYŐZŐDÉSEM: KERÜLD A SABLONDUMÁKAT! Ne beszélj az időjárásról, a “hogyvanozást” hanyagold! Azonnal keresd a lehetséges érdeklődési kört, amivel elkezdődhet egy könnyed beszélgetés! Már a bejáratnál derítsd ki, mi a mozgatórugója!

Te egy profi értékesítő vagy, és az a feladatot, hogy a vágyakat felkeltsd, ehhez elengedhetetlen a bizalom megnyerése, ahhoz pedig szimpátia kell!

Hogyan tereld a beszélgetést a termékre?

A következő részben erről írok! 😉

Addig is, kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést, hogy más értékesítők is láthassák!

 

Bullshit helyett...

INGYENES E-BOOK!

Töltsd ki neved, és email címed, hogy azonnal megkapd a 8 Dolog, Ami Megöli Az Üzleted e-bookot!

Gratulálok! Sikeresen feliratkoztál!