Lassan, de biztosan Mi, értékesítők is letesszük a lantot az ünnepek közeledtével. Kicsit már érezni a levegőben az ünnep illatát, és bizony azt, hogy egyre nehezebb üzletről beszélni, DE a megérdemelt pihenés Neked is jár, és ezért kell az év többi részében úgy dolgoznod, hogy ezt még inkább élvezd! 🙂

No, de…

A legutóbbi bejegyzésemben már elkezdtem bemutatni a tárgyalás alapvető pontjait, úgy mint pontosság, megjelenés és az első benyomás! Most nézzünk néhány technikai elemet, melyekkel hatékonyabban éred el a célod: AZ ÜZLETKÖTÉST!

 

1. A SZIMPÁTIA HASZNÁLATA

Miután sikerült egy közös hangot felvenned a partnereddel, beszélgess vele egy kicsit a témáról. Ne vágj rögtön a termékértékesítésbe! Ha visszagondolok, kezdő önmagamra…. Biztosítást mentem kötni az akkori mentorommal egy ügyfélhez. Kb. ennyi volt a bevezetés: Jó napot, Hogy van? Leültem az asztalhoz, és felnyitottam a laptopot…
MAJD A MENTOROM AZONNAL BECSUKTA!
Hirtelen vágtam bele a dolgokba, és falat húztam az ügyfél és magam köré! Te ne kövesd el ezt a hibát! BESZÉLGESS! Legyél szimpatikus, egyik témából válts a másikra! Nemcsak az értékesítés miatt fontos, hanem azért is, mert ezekkel TESZEL SZERT A KAPCSOLATOKRA! NEM A TERMÉKED FOGJA HOZZÁD KÖTNI AZ ÜGYFELED, HANEM TE MAGAD!

2. A TERMÉKED HASZNA

Kezdjük egy ősi értékesítési alapigazsággal: A VÁSÁRLÓ ÉRZELMI ALAPON DÖNT, MAJD UTÓLAG LOGIKAI ÚTON MAGYARÁZZA MAGÁNAK DÖNTÉSÉT!
Tehát, ha veszek egy kabátot, akkor alapvetően nem azért veszem meg, mert az csúcstechnológiával készült, és újrahasznosított tengeri szemétből, és nem kínai gyerekek rakták össze, HANEM mert kib…tul tetszik! DE másnap majd mikor a haverjaimnak mutogatom, akkor elmondom, hogy milyen meleg, milyen szuper jó, mert nem kínai gyerekek rakták össze etc.
Mikor a termékedről kezdesz el beszélni, akkor a személyes előnyeit hangsúlyozd!

Családanyának akarsz ingatlant eladni: Nézze, milyen közel van az iskolához, óvodához, bolthoz, játszótérhez…
Fiatal srácnak akarsz megtakarítást kötni: Figyu Öregem, ebből majd tudsz venni egy jó kocsit, amiben igazán jól érzed Magad…
Ruhát akarsz eladni egy csinos hölgynek: Ebben igazán jól néz ki, a stílusához nagyon passzol…

Ilyen érzelmi fordulatokra gondolok, amelyek segítenek Téged, és nem termékinformációkra! NE ESS A TERMÉKINFO FELOLVASÓ SZEREPBE, MÁR ÍGY IS ELEGEN CSINÁLJÁK!

gxnyoltxcr8-jonathan-simcoe.jpg

3. KÉRDEZÉS, KÉRDEZÉS, KÉRDEZÉS

Nem győzöm eleget hansúlyozni… Ez az alapja mindennek! Kérdezz folyamatosan! Tudj meg mindent! Hagyd, hogy az ügyfeled beszéljen, nyíljon meg! Nem azzal fog kötődni Hozzád, hogy kidumálod az életéből! PONT AZOKBÓL VAN ELEGÜK AZ EMBEREKNEK! Ha folyamatosan kérdezel, annyi új infót tudhatsz meg az ügyfeledről, hogy megtalálod a fő motivációját! Brian Tracy ezt AZONNALI ÜZLETKÖTÉS GOMBNAK nevezi! Ha megvan a fő motiváció, és utána elkezded folyamatosan mondogatni, azaz NYOMOGATNI A GOMBOT, akkor nagyon nagy eséllyel ÜZLETET FOGSZ KÖTNI!

Remélem, sikeresen fogod alkalmazni ezeket a technikákat is! 🙂

Flórek Zsolt

Bullshit helyett...

INGYENES E-BOOK!

Töltsd ki neved, és email címed, hogy azonnal megkapd a 8 Dolog, Ami Megöli Az Üzleted e-bookot!

Gratulálok! Sikeresen feliratkoztál!