Nagyon fontos írnom néhány gondolatot a munkaversenyekről. Tudjátok jól, melyik értékesítési versenyekre gondolok. A kitűzős/éremátadós, utazásos, konferenciás munkaversenyekre, amelyek pörgetik az értékesítőket évről évre, hogy bizonyos termékeladásokból elsők legyenek!

starting-line.jpg

 

Először is, leszögezem a lényeget!

Nagyon elismerem az ilyen teljesítményeket, és tényleg jó érzés állni azon a színpadon, DE…

Ami a legfontosabb ebben a munkában az a bevétel, a profit, és bizony sok esetben a munkaversenyen elért eredmény nem jelent több pénzt.

Nézzük a pro és kontra érveket a munkaversenyekkel kapcsolatban:

1. Pro: Kezdőknek hatalmas motiváció

de vigyázz,

Kontra: nehogy agymosásba csapjon át

A munkaversenyek kitűnőek arra, hogy bepörgessék a kezdőket. Ezért is szeretik vinni az újoncokat a konferenciákra. Meglátják, hogy mekkora sikereket lehet elérni az adott területen. Kezeld helyén a dolgokat! Ha kell a versenyzés, akkor tedd oda Magad, DE ne ess át a ló túloldalára! Ne hagyd Magad manipulálni, hiszen minden munkaverseny mögött az adott cég érdeke áll, ami olykor ellentétbe ütközhet a Te érdekeiddel!

2. Pro: Plusz pénz sok esetben

Kontra: Kevesebb pénz sok esetben

Nos, ez a legkényesebb téma. Előfordulhat, hogy ott állsz a színpadon, mindenki Neked tapsol, szinte imádnak, a közönség őrjöng, a vezérigazgató elismerően néz Rád, és ráz Veled kezet! Ugye, milyen jó érzés? Aztán rájössz, hogy a 7. sorban ülő, jóízűen mosolygó és tapsoló kollégád 4-szer annyit keresett, de még a dobogó közelében sincs.

Valahogy így:

Ez EGÓ kérdése! Ha Neked fontosabb a színpad, hát nyerj mindig, és legyél a top 10-ben, de ha a pénz számít, akkor olykor le kell mondanod a csillogásról, és a háttérből fogsz elégedetten mosolyogni. Ehhez idő kell, természetesen!

3. Pro: Egészséges versengés

Kontra: Végletekig hajszolt őrület

Az értékesítők közötti versengés pozitív hatású, és ösztönző. Nagyon jól tudja pörgetni a teljesítményed, és a bevételed, ha van egy állandó versenytársad. DE! Sosem szabad megrögzötten az első helyet hajhászni, mindig, mindenkin átgázolni, és Önmagadat őrült mókuskerékbe helyezni! Ennek vége nincs!

Ha kell, tedd félre az egódat, és ne hajszold a végeláthatatlan versenyeket, de add meg mindig Magadnak azt, amire szükséged van, legyen szó bevételről, vagy versenyzésről!

 

Bullshit helyett...

INGYENES E-BOOK!

Töltsd ki neved, és email címed, hogy azonnal megkapd a 8 Dolog, Ami Megöli Az Üzleted e-bookot!

Gratulálok! Sikeresen feliratkoztál!