Tedd fel Magadnak a kérdést időről-időre: Miért Tőlem vásároljanak? Miért Engem válasszanak? Milyen maradandót hagyok az ügyfelem életében Magamból? Ha sokáig kell hezitálnod, hogy megválaszold, akkor jó úton jársz, hogy elnyerd a következő sablonos, öltönyös, idegesítő értékesítő kitűzőt, amellyel megpecsételed magad a szakmában, és azt veszed észre, hogy egyre többször nézegeted a Profession.hu álláskínálatát…

aaeaaqaaaaaaaajraaaajdgzmdc1oguzltjmztitndy4zi05nmnhltfjzjmzywzjntbiyw.jpg

A sikeres értékesítés titkát próbálják fejtegetni a nagyokosok. Valójában nagyon egyszerű a dolog! Az ügyfeled igényeinek kielégítésén túl (nem ám rosszra gondolni) hagyni valami maradandót Magadból. Élményt nyújtani a puszta jelenléteddel, létezéseddel. Már kiveséztem, hogy miért Te vagy a legfontosabb az értékesítésben, de most összeszedtem 4 pontban, hogy mivel adhatsz élményt a szemedben már-már pénzeszsákká változott ügyfeleidnek!

1. Egyediség, saját stílus

Nem nagy vaszisztdasz! Tűnj ki a többiek közül! Figyeld meg, hogy mik azok a dolgok, amik eddig is beváltak! Milyen szófordulatokat használtál, ami jól sült el, amiben nagyon kicsi volt a hibafaktorod! Én például nyersen őszinte, ám humoros vagyok! Gyakran fordult elő, hogy az ügyfél várta tőlem az őt megerősítő gondolatokat egy adott termékkel vagy témával kapcsolatban, én pedig nem voltam ebben partner! Mondjuk ezt néhány év tapasztalat után magabiztosabban lehet használni, nekem sem ment az elején! Tűnj ki amivel csak tudsz: öltözködés, szóhasználat, tárgyalástechnika! A klisés dolgokból van elegük az embereknek. Egy üde színfolt a szürek hétköznapokban mindig jelent valami pluszt számukra! Legyél Te a színfolt!

2. Okos kérdések, türelmes hallgatás

A legjobb kérdéstípusokat itt tudod megnézni. Használd őket okosan! De ha emellé még jó hallgatóság is vagy, akkor nyert ügyed van! Sokszor mondtam már, hogy az összes ügynök, értékesítő csak dumál, jártatja a száját, azt hiszi ettől lesz sikeres! A lényeg a hallgatásban rejlik! 2 okból is! Az egyik: rengeteg hasznos információra teszel szert, amelyek vihetnek a sikeres üzletkötés és lezárás felé! A másik pedig, hogy egy olyan bizalmi kapcsolatot alakítasz ki ezzel, amivel végleg nyomot hagysz az ügyfeledben! A titkait, élete fontos eseményeit, bánatát, örömét, mindenét megosztja Veled, ha ügyes vagy! Mindig hallgasd végig, és ne vágj a szavába! Néha ez tud a legnehezebb feladat lenni! Ügyelj a testhelyzetre is, hogy még érdeklődőbbnek tűnj! Hajolj előre, nézz a szemébe, és figyelj minden rezdülésre!

listeningnotreloading.jpg

3. Találd ki a gondolatait

Azt hihetnéd, hogy valami varázslatra gondolok? PEDIG NEM! Hát nem véletlenül van ott a Facebook, Linkedin, Instagram! HASZNÁLD! Nem csak cicás videók meg Tibiatyák vannak ám fent! Nyugodtan keress rá az ügyfeled profiljára, nézd meg miket lájkolt, mi érdekli, kiket követ, milyen könyvet olvas stb stb. A közösségi oldalak INGYENES ügyféldokumentumok is Neked! Én ezt rengetegszer használom! Képzeld csak el, milyen érzés, ha olyan dologról kérdeznek Téged, amit imádsz, vagy amihez nagyon értesz? Mosolyra húzódik a szád, és mindent elmondasz, nem lehet megállítani! Ezzel az ügyfeled is így van! Ez az egyik legjobb élményt adó módszer! Ha ezt jól használod, akkor nagyon gyorsan bizalmi körbe kerülsz!

4. Meglepő, figyelmes dolgok

A legtöbb értékesítő sablonos. Te legyél más! Gondoltál már arra, hogy egy sikertelen tárgyalás után dobj egy e-mailt az ügyfelednek, hogy:”Kedves XY! Köszönöm a mai tárgyalást/beszélgetést! Nagyon jó/előremutató/felemelő/jó hangulatú/pozitív volt! További minden jót kívánok!” Vagy arra, hogy valami extra kis ajándékkal kedveskedj? Esetleg felköszöntsd a születésnapján, karácsonyi üzenetet írj neki, újévi köszöntő SMS-t küldj? A témáról amiről beszéltél neki, később küldj egy-két szakmai cikket! Ha sajátod van, azt meg főleg!!! Apró, filléres, ingyenes dolgokról beszélünk, de mind mind nyomot hagynak az életükben, és megjegyeznek, emlékezni fognak Rád, nem leszel egy az ezerből!

 

Ne feledd: add el a terméked, és adj mellé egy élményt!

 

Bullshit helyett...

INGYENES E-BOOK!

Töltsd ki neved, és email címed, hogy azonnal megkapd a 8 Dolog, Ami Megöli Az Üzleted e-bookot!

Gratulálok! Sikeresen feliratkoztál!