Sokszor észrevehetted, hogy vállalkozásnak nevezem az értékesítést, és itt most nem feltétlenül a csak vállalkozói jogviszonyban végezhető értékesítésre gondolok pl.: biztosítás, ingatlan. Miért tekintek vállalkozásként az értékesítésre, és miért az valójában is? Most megmutatom Neked!

 

Hogyan működik egy vállalkozás?

Van a saját terméked, szolgáltatásod, amit értékesítesz, és optimális esetben realizálod a profitot. Teljesen mindegy a profil, a befektetett tőkét meg kell haladnia a bevételnek (persze papíron ez nem mindig van így ;)). Az értékesítésben ez egy kicsit bonyolultabb dolog, de mindjárt elmagyarázom.

Mi a termék az értékesítésben?

Nyilván nem mondhatom azt, hogy az ÉRTÉKESÍTÉSBEN, mint VÁLLALKOZÁSBAN a termék az az, amit eladsz!

MERT NEM ÍGY VAN!

Hiszen a termék, amit eladsz, az annak a vállalkozásnak a terméke akit képviselsz! Ha a saját céged értékesítője vagy, akkor is más az ÉRTÉKESÍTÉS, MINT KÜLÖNÁLLÓ VÁLLALKOZÁS TERMÉKE!

Remélem, nem bonyolódik nagyon! 🙂

Szóval! Az értékesítésben a termék Te vagy! Az ügyfelek, vásárlók Téged vesznek meg, Magadat kell eladhatóvá tenned.

És mi a profitod?

Ha a saját céged termékét értékesíted, akkor a profitnövekedésed a saját nyereséged!
Ha pedig más cégnek értékesítesz, akkor a jutalékod a profitod a vállalkozásodban, ami nem más, mint az értékesítés!

batch_sven-van-der-pluijm-37713.jpg

Akkor tehát kell befektetned is az értékesítésben?

Ha az értékesítés is vállalkozás, akkor egyértelmű a válasz. Be kell fektetned rengeteg időt, energiát, és bizony pénzt is! A befektetett pénznek Rád kell hatással lennie. Nem szeretik kimondani a cégvezetők, de a sikeres értékesítés nagyon is függ az aktuális kedélyállapottól, családi háttértől, magánéleti helyzettől, külsőtől, anyagi helyzettől!

Tehát, ha olyan dolgokra költesz, fektetsz be, amik szebbé, boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá, hatékonyabbá tesznek, akkor FEJLESZTED A VÁLLALKOZÁSOD, AMIT ÚGY HÍVNAK: ÉRTÉKESÍTÉS!

Sokkal eladhatóbb az az autó, amit gondosan, időt, energiát és pénzt nem kímélve terveztek meg, és gyártottak le, mint, amelyik a “jó-jó de van jobb” kategóriába tartozik. Neked kell eldöntened, hogy csúcsmodell leszel, vagy pedig egy trabi! 🙂

A tudásodat is folyamatosan fejlesztened kell tréningekkel, könyvekkel és persze a tárgyalásokkal! De ezek is pénzbe kerülnek! Meg fognak térülni? IGEN, ha elhivatottan és kitartóan végzed a munkád!

Ne sajnáld a pénzt Magadba fektetni, mert azt mondják, hogy aki nem fektet be időt és pénzt, annak sosem lesz ideje és pénze!

 

 

Bullshit helyett...

INGYENES E-BOOK!

Töltsd ki neved, és email címed, hogy azonnal megkapd a 8 Dolog, Ami Megöli Az Üzleted e-bookot!

Gratulálok! Sikeresen feliratkoztál!