Kicsit komolyabb témáról szeretnék írni néhány sort! Napi szinten találkozhatsz riogatással az automatizációról, robotokról, mesterséges intelligenciáról, amik az elkövetkező években el fogják venni a munkánkat. Az értékesítésben sosem gondoltam, hogy “lecserélhetőek” lennénk, ezért beleástam magam a témába. Mi vár ránk értékesítőkre, ha a fémvázas “társaink” mindenben fejlettebbek, gyorsabbak, költséghatékonyabbak lehetnek nálunk?

the-terminator-t-800-life-size-bust-feature-400219.jpg

 

Bizonyára tudod, hogy a robotika már durván terjeszkedik az ipari területeken. A nagy gyárak hatalmas költségeket tudnak megspórolni a robotok használatával. Például Kínában már van olyan gyár, ami több mint 90%-ban automatizált “munkaerőt” alkalmaz, és csak ezen gépek ellenőrzésére használják az embereket. Ez érthető is! Minden bizonnyal hasonlóan cselekednénk mindannyian, hiszen minden a profitról szól.

És ha már profit, akkor természetesen a média kihasználja az ilyen híreket, hogy riogasson vele bennünket, és ebből profitáljon! 🙂

– Lejárt az emberek kora? Mostantól a gépek népesítik be a Földet

– Terminátor 7? Legyél robot, ha élni akarsz…

– Elveszik a munkánkat a gépek, és majd helyettünk ők tudják megvenni a kiflit!

Biztos láttatok ilyen szalagcímeket! Nos, igen…

NAGYON SOK MUNKAHELY MEG FOG SZŰNNI, AHOGY AZ ELMÚLT ÉVSZÁZADOK NAGY FEJLŐDÉSEI SORÁN EDDIG IS! (Különben még most is lóval járhatnánk ügyfelekhez)

DE, IGAZ-E EZ RÁNK, ÉRTÉKESÍTŐKRE?

A másfél milliós online projektem kapcsán igyekeztem rájönni gyakorlatban is arra, hogy lehet-e minket helyettesíteni, hiszen először értékesítettem egy terméket online, amit korábban csak direkt módon tudtam eladni! (Pénzügyi termék volt, annyit elárulok, úgyis jönnek még erről részletek!)

Nézzük hát!

Az a feladatod nap mint nap, hogy felkeltsd a vásárlási lázat. Minden tárgyalást azért kezdesz el, hogy ügyfeled vásárolni akarjon Tőled, és rövid időn belül vásároljon is! A személyes kapcsolat nagyon fontos egy ilyen szituációban. Rá kell hangolódnod a partneredre nem csak termékeladási szempontból, hanem habitusban, tempóban, hangerőben stb. Sőt, a tárgyalást, és vásárlást követő kapcsolattartásban is meg kell ezt tartanod. Sok értékesítő bezsebeli a jutalékot és eltűnik! Na ők el is fognak tűnni a pályáról később…

Nagyon nehéz helyettesíteni online a jó értékesítőt! Nekem sikerült a vásárlási lázat felkeltenem az interneten, DE MÉGIS többször született szerződés telefonhívással egybekötve az én segítségemmel, mint teljesen automatikusan az ügyfél részéről.
MAGYARUL: A többség hallani akart egy hangot, akivel beszélhet. Kellett neki egy megerősítés, egy visszaigazolás, információ, és a legfontosabb, EGY KAPCSOLAT EGY EMBERREL! 

Gondolj csak bele: egy kattintáson múlt a szerződés, a jutalék, de mégis kellett a megerősítésem!

Na, ez a Te szereped is!

További hatalmas előny, hogy miközben időt spóroltam magamnak azzal, hogy nem kellett hideghívásokat csinálnom, ügyféltárgyalásokra kimennem, a lényegi előnyömet, képességemet is kamatoztattam: az emberi kapcsolatot, az emberi kommunikációt!

Személyes véleményem a következő: Téged is érint az automatizáció, ez elkerülhetetlen. De Rajtad múlik, hogy előnyödre fordítod a benne rejlő lehetőségeket, vagy hagyod Magad szépen eltűnni a süllyesztőben, és többet nem leszel értékesítő! A legjobbak ezután is a legjobbak lesznek, mert a változásra figyelnek, és nem hajtogatják, hogy régen minden jobb volt… Találd meg a saját lehetőséged a saját piacodon, a saját ügyfélkörödben, és a barátod lesz az automatizáció, nem pedig az ellenséged! 

Hajrá! 🙂

 

Bullshit helyett...

INGYENES E-BOOK!

Töltsd ki neved, és email címed, hogy azonnal megkapd a 8 Dolog, Ami Megöli Az Üzleted e-bookot!

Gratulálok! Sikeresen feliratkoztál!