Amikor kezdő étékesítő vagy, akkor Te vagy a világ császára!
Miért?
Mert senki nem tud Rólad rosszat mondani, nincs se elégedett, se elégedetlen ügyfeled.

Te lapod tiszta, és Rajtad múlik, hogyan töltöd meg.

Az ügyfél elégedettség nem egyenlő a puszta ügyfélszerzéssel. Ha jól megfigyeled a nagy cégek működését, akkor bizony nagy logikai bukfenceket láthatsz. A legnagyobb az, hogy az új ügyfelek kapnak mindig kedvező feltételeket, akciókat. Ha Te egy cég ügyfele vagy régóta, akkor elvárod, hogy a Te elégedettségeddel is foglalkozzon, ugye?

Az én világomban az ügyfél elégedettség és az ügyfélszerzés kéz a kézben járnak. Ha nem elégedett az ügyfeled, akkor szerinte nem vagy jó abban, amit csinálsz, mindegy, hogy nem te vagy a hibás. Bizony, értékesítőként Te vagy a cég arca, akár saját bizniszed van, akár egy nagy hálózat tagja vagy. Veled azonosítja a szépet, Veled azonosítja a rosszat! Ez egy elég egyszerű konklúzióhoz vezet: ha nem elégedettek az ügyfeleid, akkor lassan lehúzhatod a rolót. Persze legyinthetsz, hogy 1-2 ügyfél elégedetlenkedése még nem a világ, de ahogy mondják, sok kicsi itt is sokra megy.

És miért leszel ilyenkor igazán sebezhető helyzetben?

Mert akkor majd jön egy kedvesebb, mosolygósabb értékesítő a versenytárstól, aki üde színfolt lesz az amúgy miattad morgolódó ügyfeled életében, és szépen elveszi az üzleted!

Miközben koncentrálsz az ügyfélszerzésre, mindig tartsd szem előtt az ügyfél elégedettséget, hiszen az ügyfélszerzést generál!

Az ábrán láthatod, hogy mindig lehet ügyfeled, ha PROFIKÉNT ismernek!

Tudtad, hogy ajánláskor igazából nem is Téged ajánlanak? Amikor Te a haverodnak, vagy szomszédodnak ajánlasz egy jó szerelőt, értékesítőt, hitelügyintézőt, ingatlanost, akkor valójában nem magát XY-t ajánlod, hanem közvetve saját Magadat, bízva abban, hogy az elégedett haverod megveregeti a vállad:”Köszi a tippet, baromi hálás vagyok!”. Erre gondolj minden üzletkötéskor!

Természetesen ez a folyamat visszafelé is működik. Ha egyre több ügyfeled elégedetlen Veled, akkor nem fognak ajánlani. Rosszabb esetben negatív “értékelést” kapsz tőlük. Ha úgy gondolkodsz, hogy a szakmád egy hatalmas, értékelés alapú közösségi oldal, és minden ügyfél a pozitív értékelések alapján választ, akkor nyilván mindent megtennél, hogy a lehető legtöbb pozitív visszajelzést begyűjtsd, nemde?

Egyértelművé válik most már a lényeg.

  1. Növekedés
  2. Növekedés elégedett ügyfelekkel

Csak ez lehet a megoldás számodra a sikeres értékesítési karrier felé. Figyeld az eredményeid! Kezdj el kis területen mozogni, hogy körbeérjen a hírneved, a jó hírneved, és tágítsd ennek a körnek a sugarát. Így ki tudsz építeni Magadnak egy ajánláson alapuló gépezetet, ami a saját aktív ügyfélszerzésedet kiegészítí!

Mindig lesz, kihez menned, mindig lesz eladásod!

 

Bullshit helyett...

INGYENES E-BOOK!

Töltsd ki neved, és email címed, hogy azonnal megkapd a 8 Dolog, Ami Megöli Az Üzleted e-bookot!

Gratulálok! Sikeresen feliratkoztál!